miércoles, 15 de diciembre de 2010

Acte commemoratiu - Ernest Lluch

TargetOnda.jpg

Jornada sobre Salut Pública organitzada al voltant dels actes d'homenatge a Ernest Lluch en el Xè aniversari del seu assassinat.


Intervindran:
  • José M. Freire, cap del departament de Salut Internacional de l’Escola Nacional de Salut
  • Ignacio Subías, diputat a les Corts Valencianes
  • Juan M. Salvador, alcalde d’Onda

Exposició ERNEST LLUCH, EL VALOR DE LA RAÓ:
S'exhibirà del 17 al 24 de desembre a la Casa de la Cultura d’Onda
C/ Balmes, 2 Onda (Castelló).

___________________________________________

El llegat humanista d’Ernest Lluch, deu anys després

  • FotosCDRosaLluch006.jpg
El passat 21 de novembre va fer deu anys de l’assassinat d’Ernest Lluch. Professor, intel•lectual, investigador, escriptor, parlamentari, ministre, rector d’Universitat, articulista, tertulià... tot això fou Ernest Lluch, i per tot això se’l recorda, se’l reconeix i estima.

Ara, deu anys després, n’hem tingut una clara mostra, amb la calorosa acollida popular en tots els actes de record que s’han celebrat arreu, al llarg d’aquesta tardor. Per aquest motiu els Actes de record en els 10 anys sense Ernest Lluch, han pogut reunir una gran diversitat de personalitats i amics procedents de contextos, institucions i territoris diversos. Però sobretot aquests actes han esdevingut una font d’aprenentatge per a tots els qui hi han assistit, molts d’ells des de l’anonimat i l’estima cap a una persona que el reconeixen com a referent. Per això, des de la Fundació s’ha vetllat per generar a través d’aquests actes un lloc bo per a la reflexió, per atrevir-nos a pensar, com ell demanava, a través del diàleg, sobre aquells temes que ens preocupen i ocupen.

El diàleg és un concepte que s’associa al llegat humanista d’Ernest Lluch, com s’ha pogut comprovar, abastament, en les intervencions dels ponents en tots els actes, tertúlies radiofòniques, entrevistes i articles de premsa que s’han celebrat i escrit en record d’Ernest Lluch. El record a Ernest Lluch persisteix i no en va el seu nom és present en molts municipis, bé sigui donant nom a places, carrers, o bé a equipaments cívics, socials, educatius i sanitaris. Però d’altra banda, el seu llegat transcendeix a partir dels valors i tarannà que el caracteritzaren. Des de la convicció que el diàleg esdevé un valor indispensable per a l’entesa entre persones i pobles, la Fundació Ernest Lluch assumeix el repte de contribuir a fer una societat millor, bo i centrant la seva acció i programació estable d’activitats en el foment del diàleg entre els ciutadans de Catalunya, Espanya i Europa en aquells temes centrals per a la ciutadania. Un camí que ens faria molta il•lusió compartir amb tots vosaltres, de la mateixa manera que ho hem pogut fer al llarg d’aquests actes de record.

0 comentarios: